pondělí 20. května 2013

Na den do Jablonce

18.5. nebyly v Praze závody, zato v Jablonci hned dva. Dopoledne krátká a odpoledne štafety. Tak jsme s Adamem a Otou vzali Huga, utvořili ostaršenou štafetu H14, vstali jako do školy a jeli. Průtrž mračen, 9 stupňů, ideální podmínky na cestu do hor. Ale V Jablonci už jenom krápalo a šli jsme na ranní etapu. Start byl na lávce nad hlavní silnicí nd Jabloncem a závod byl překvapivě v lese nad silnicí, nikoli v hezkém u shromaždiště. Poté co jsem prostál přes 6 minut na prvních 7 kontrolách, jsem na postupu na 8. rezignovaně zvolil cestivku a přemýšlel, jestli to vůbec mám dobíhat. Kontroly zapíchnuté na neviditelných tvarech na metodu "buď to uvidíš a nebo ne" mě tentokrát hodně vypekly. Ale na 8.k jsem se z toho oklepal, doběhl 3 závodníky, kteří mě v chybách minuli a začal zase závodit. Druhá půlka už byla hezká a napravil jsem si trochu ten dojem ze začátku.

Ota nechal minutu na jedničce a půl ještě před cílem, skončil 2. a dostal medaili a míč :o). Adam to rozběhl výborně, ale na 4.k. nechal 7 minut, pak ještě 5 před cílem, ale bylo to težké a stačilo to na 8. místo z 27. Svůj den měl Hugo, který doběhl těsně 4.
Po vyhlášení jsme si dali řízek a koláč a čekali na start štafet. Přestalo pršet, vylezlo dokonce sluníčko a čekal nás mnohem hezčí závod než ráno. Těžký terén, špatná prostupnost, ale dobrá mapa a podle ní i odhledatelné kontroly, nakonec tedy ten správný orienťák, kvůli kterému jsme sem jeli. Ota rozběhl štafetu dobře a přiběhl společně s prvním (BOR), na stejné trati ale zabojoval i Adam a kdyby nepopletl v cíli koridory, tak by i on předával jako první. Poslední běžel Hugo a čekali jsme na sběrce jak to zvládne. Přiběhli první dva a s Jabloneckými kluky (z Bedřichova) jsme čekali kdo bude ten další. Hugo to ustál a přiběhl na 3. místě. Malí kluci měli radost, že mohli s Otou běžet a ještě že dostanou taky medaili. To se ale přepočítali, protože to byl přebor ještědské oblasti a proto pořadatelé dali medaili jenom svým, tedy 1.,2. a 4. štafetě, takže jsme ostrouhali, protáhli obličeje, ale nakonec nám to radost z dobrého výkonu stejně nezkazilo.

Výsledky dopoledne a štafety.

Mapy krátká trať:
H14:                                                    H21L:


Mapy štafety:
 H14:                                                  H21:

Žádné komentáře:

Okomentovat