pondělí 18. června 2012

Závody na Čiháku

Skončily závody a konečně můžeme navštěvovat babičky. Minulý víkend Rynárec a tento Bartošovice. Zjistili jsme ale, že na Čiháku (5km od chalupy) je přebor východočeské oblasti na klasice a tak se přihlašujeme a opět závodíme :o). Přemluvili jsme i babičku, která se tak po minimálně 25 letech znovu postavila na start. Vybíráme jí kategorii D65, ať si s holkama zazávodí.

Skoro celý závod se odehrává v Polsku, a terén je to luxusní. Bažiny, tráva, hustníky - těžký běh i orientace. Trochu jiná káva než krajské žebříčky v nížinách. Běh sám o sobě je problém, a ještě k tomu udržet směr a v hustníkách vyčuchat kontroly, které nejsou z dálky vidět. Přesně ten závod, kde mezi prvním a posledním může být klidně hodina, a to i u dětí. Protože jsme v oblasti s nejvíce orienťáckými dětmi, jsme zvědaví jak nám to půjde.

A jde to víc než dobře. Adam, který si v Praze na vítězství ne a ne sáhnout, tady suše vítězí. Ota má s jednou kontrolou problém - místo aby běžel ve směru na kontrolu, hledá cik cak v hustníku průsek, který by ho na kontrolu měl spolehlivě dovést. Ale ostatní kontroly celkem dobře, k tomu i rychle a nakonec běží lépe než ostatní a dobíhá na 2. místě, 40" za prvním. Ztratil to ale na sběrku a do cíle, asi už nebyl morál na finiš... Na třetího má náskok už 3 minuty a rozdíly za ním jsou obrovské - výborní kluci (Starý, Kavalír, Křivda) třeba 15 minut ztráta. Bylo to fakt těžký a nebyl problém se ztratit na 10 minut.

Já běžím bez chyby a na dobrý pocit a nejlépe běží babička - vyhrává o 16 vteřin svoji kategorii. Takže na vyhlášení máme 3x1.místo a 1x2. Úplný rodinný přebor :o).

Po zkušenostech z našich přeborů, kde nejlepší, pokud to nejsou středočeši při vyhlášení ostrouhají, i kdyby vyhráli o 10 minut, se jdeme pořadatelů pro jistotu zeptat, zda nemusíme na vyhlášení čekat, když jsme z jiné oblasti. K našemu překvapení se ale vyhlašuje bez ohledu na oblast, takže kdo je první, je první a basta. Přeborníkem je sice první v krajském pořadí, ale na stupně se jde v tom pořadí, v jakém závod dopadnul. Žádné medailové manévry jako v Praze a Stč. To mě přijde férovější a líbilo se nám to víc.

Takže teď snad už opravdu konec jarní sezóny a před Bečovem a Chorvatskem 2 týdny bez mapy :o)!

Výsledky.

H10:                                                         H14:                                                        H45:











Žádné komentáře:

Okomentovat