pondělí 11. dubna 2011

3xPŽ Dobřichovice

Ve slunečném, ale větrném "chilli" víkendu 9-10.4. pořádal USK další krajské žebříčky. Protože loňské mistrovství na dlouhé trati nedopadlo zrovna v zisku, bylo potřeba vymyslet něco na resuscitaci účtu. Tím byl nápad udělat 3 závody ve dvou dnech. Až potud vše OK, fígl byl ale v tom, že se druhý z těchto 3 závodů běžel jako handicap závodu prvního s tím, že se jako závod do krajského žebříčku bude počítat součet časů obou sobotních etap. Myšlenka (zřejmě přicházející ze soutěžní komise pražské oblasti) se ale moc neosvědčila, dopoledne se v hlavních kategoriích velké rozestupy neudělaly a mnoho závodníků běželo dopoledne víceméně  "v hadu". 

Centrum byla v autokempu v Dobřichovicích, kde vše fungovalo bez problémů. Děti si mezi závody pěkně hrály, náš letající talíř skončil uprostřed Berounky (budeme muset objednat v Norsku další) a dva fotbalové míče praskly (jeden jsem přefouknul a jeden nepřežil kolmou přihrávku na plot). Pořádat závod z této strany Brd je trochu "challange", a to hlavně pro stavitele. Prudký kamenitý svah není na běh přijemný a stavitel se tady musí hodně snažit pokud se nechce po závodě před závodníky schovávat. Sobotní dopoledne bylo ale (snad až za těchto podmínek překvapivě) povedené, trať sice nepostrádala prvky zdolávání osmitisícovky, ale byla zajímavá, technická a místy i zábavná (scan tratě dále). Odpolední trať byla jednodušší. Správně jsem tušil, že mě tyto dvě etapy zcela odrovnají a proto jsem se na nedělní klasiku už nepřihlásil a dobře jsem udělal, časy šli přes dvě hodiny... Bořan se ale s tratěma snažil a v prudkém svahu vytěžil maximum.

Děti měli tratě v tomto terénu hodně těžké, Ota se dopoledne v rokli překouknul o kontrolu v mapě a zaběhl si 8 minut hlubokou roklí, problémům se nevyhnul ani Šimon. Naopak dobře běžel Jirka s Danem a Maruška a Kájou. Výběr smůly letos padl na Tomáše Jíru, zlomená ruka dala vzpomenout na Otovo loňské jaro, ale Tomáš statečně bojoval i rukou v pásce. V tomhle terénu to pro něj nebylo asi moc zábavné. Adam si na jednu kontrolu zaběhl 20 minut. dostal se asi kilometr od své trati, ale dokončil se všemi kontrolami. Mně se běželo bezvadně, pěkně to šlo od ruky i nohy. Na trati jsem narazil v kamenném příkrém poli na ležící běžkyni z Kotlářky, vypadalo to na kotník, ale jednalo se nějakou arytmii, tedy moje "krevní skupina". Trošku jsme jí pomohl (kvalifikace ing elektro není pro tyto případu zrovna ideální) a s Ticháčem jsme se pak pro ni pak vrátili z cíle a předali pořadatelům k dalšímu ošetření. Odpoledne Ota běžel lépe (4. čas), doběhl Šimona a závěr dokončili spolu. Vyhrál Ondra Ježek, Jirka 3. Dan, Šimon a Ota byli za sebou na 6-8. místě. Maruška s Kájou doběhli první o parník před dalšími závodnicemi, dařilo se i Vítkovi (2. místo).

V neděli byl závod už jenom jeden, zato klasika a to krajská, přeborová. H14 trať byla docela drsná, 5km v kopcích, kluci toho měli po víkendu plné zuby. Vyhrál zase Ondra, Šimon 4., Ota 7. (4´ dohledávka na 4.k), zkazil to tentokrát Jirka. Zvlášť postup na jedničku byl hodně drsný, málokdo asi odhalil obíhačku zprava po cestě, tohle ještě netrénujeme...Vítek s Maruškou obsadili 3. místa.



Byl to hodně perný víkend, ale je potřeba v takovémhle těžkém terénu běhat. My jsme také jezdili na krajské přebory na Blýskavu a na Moravě se nám to pak v kotárech hodilo...

Výsledky jsou tady.

Mapa H21L sobota dopoledne:

Mapa H14 neděle:








Žádné komentáře:

Okomentovat