pondělí 16. května 2011

ŽB Studenec/Nová Paka

První letošní B-čka se běžely 14-15.5. A víkend se moc povedl, oba závody byly pěkné, na B-žebříček všechno tak akorát. Sobotní závody dělal Studenec v Mostku, a byla to klasika. Otevřený, běhavý les, podrost jen málo, místy i pěkné borůvčí. Hezky se tady běželo - na dobré mapě a slušných tratích. Ty tratě vypadaly na první pohled jednoduše, ale vždycky po několika snadných kontrolách byla vždycky nějaká trochu nebezpečná, kde jsme si to museli pohlídat. Žáci přijeli v plném počtu a čekala je úctyhodná nadílka - 6.5km většina z kluků delší závod ještě neběžela. 

Závod se ale povedl všem, nejlépe Šimonovi a Jirkovi (5. a 6.místo)!, Šimon byl nejlepší z ročníku 98., dále Petr Brázdil 8., Adam Č 11, Ota 14., Tomáš 20. a Dan 21. Ze středočechů běžel ale nejlépe Ondra (4.). Ze 41 závodníků hodně dobrý start do první sezóny "velkých závodů". Moc pěknou trať měli H10, dalo se zkracovat (Sebík), nebo obíhat, hodně křižovatek, Adam si to pěkně oběhnul po cestách a stačil se i potkat a pozdravit se Zuzanou i napít na občerstvovačce. Už to bezvadně zvládá a začíná si to užívat. Sofinka zaběhla v D10. a byla 2, Sebík neorazil a disknul. Já jsem konečně běžel slušně (bez chyby a snad i trochu v tempu, v H40 se ale nesešla velká konkurence).

Mapa H14:                                                                                          Mapa H40:








V neděli jsme pokračovali krátkou tratí v Lázních Bělohrad. Rozbitý terén kamenů a lomíků v listnatém svahu, který byl použitý na mistrovství v r. 2004 byl orientačně zajímavý a my jsme tak měli 2 hezké závody v jednom víkendu, to nebývá v kraji zvykem...V noci lilo a vypadalo to na těžké podmínky, před závodem ale pršet přestalo a podmínky byly nakonec dobré. Jen bylo zamračeno a v lese tak byla trochu tam (vadilo hlavně krátkozrakým). U kluků se sobotní pořadí trochu promíchalo, zaletěl Adam Č (4.), Petr Br. 9., Ondra 11., Jirka 14., Ota 22., Dan 23. (o vteřinu na doběhu :o)...to ty klouzavé boty tati...), Šimon 26. a Tomáš 32. Bylo to na kluky dost těžké a druhoročáci ukázali zkušenost...Celkově to ale držíme hodně dobré, uvidíme jak to půjde dál. Sebík doběhl v H10 o vteřiny 2., Zuzana 5. v D35. Já jsem si dal H21B a dostal jsem 4min (na jediné "divné" jámě "někde ve svahu v lese" - 5.k. jsem nechal 1.5min, v lomech to ale šlo jako po másle. Takhle v klidu kdyby to býval člověk řešil za mlada...

Celkově tedy ještě jednou - fajn dvojzávod. Na oba dny bych ale ocenil menší měřítko mapy. Sobotní 15k byla občas nečitelná a nedělní 10k v lomech a stínu jakbysmet.

Mapa H14:                                            Mapa H21:

Výsledky sobota a neděle.

Žádné komentáře:

Okomentovat