pondělí 30. května 2011

2xsprint Mělník

Ani v neděli 29.5. jsme si nedali pokoj a jeli s otou do Mělníka, kde pokračoval krajský žebříček dvěma (dopoledne - odpoledne) městskými sprinty. (Adam se Zuzanou s námi nejeli, Kamenice měla floorbalový turnaj a Adam vychytal turnajové 2. místo z 8-mi týmů). Letní slunečné počasí, liduprázdný Mělník a pěkné sprintové historické centrum města udělalo z těchto závodů moc povedenou a pohodovou akci. Zvlášť dopoledne byla trať pěkně namotaná kolem centra, bylo tam několik vychytávek, některé byly předvídatelné, některé bohužel ne.

Někteří naši žáci si vybrali závodní volno (Jirka, Šimon, Dan, Maruška) a tak jsem jeli s Otou a Vítkem sami. Protože se olympiáda v červnu poběží také ve městě/parku, byl to dobrý trenink na vrchol sezóny. Ota ráno běžel velmi dobře a vyhrál o 4 vteřiny před Petrem Brázdilem. První vítězství ve 14kách Otu potěšilo! Vítek byl 4. Vyhlášení vítězů ale bylo v součtu s odpoledním závodem, a tak bylo potřeba zaběhnout i odpoledne. Já jsem se v průchodech trochu nachytal a pár minut ztratil, i tak se mi ale závod líbil. Škoda kontroly č. 8, kterou mělo hodně kategorií, kde nakreslený volný průchod byl uzavřený (tvrdá klika) a pořadatel toto v mapě (ani na poslední chvíli) nezakřížkoval v mapě, ani neoznámil cedulkou na startu...Zbytečně pak někteří starší "závodníci" kterým šlo o všechno (že by ranking?) v cíli nadávali..K uzavření průchody, který je vždycky otevřený dojít ovšem může ale je asi lepší na to alespoň nějak upozornit, než to pak vymlouvat "stejnými podmínkami pro všechny".  I tak to ale byl moc pěkný závod.

Po závodech jsme sjeli na Kokořín, vykoupali se v rybníku a dali si oběd v "Ráji". Odpoledne pak byla druhá etapa, již trochu jednodušší. u Oty vyhrál Adam Č. (ráno byl DISK), Ota byl o 22" za ním a protože Petra porazil o další 2", vyhrál obě etapy o těsných 6" a došel si na stupně pro koláč a blikačku. Vítek to odpoledne také vytáhl a bylo z toho 3. místo.


Výsledky dopoledne a odpoledne.



Mapa H14 dopoledne:                               Mapa H14 odpoledne


Mapa H21 dopoledne:                               Mapa H21 odpoledne


Žádné komentáře:

Okomentovat