pondělí 12. září 2011

Štafety a sprint Hradec

Druhý podzimní víkend jsme běželi tradiční štafetový dvojzávod v sobotu dolněný (také již tradičně) městským sprintem. Sobotní štafety se letěly na rovině u Smiřic, v bývalém vojenském prostoru. Pro žáky to byl let čistým lesem, při kterém se kdekdo nachytal - v tomhle terénu moc netrénujeme. V dospělích byla trať namotaná do hustníkovitější pasáže, kde se postupy naštěstí trochu zpomalily. Vlevo Otovo mapa s postupy, vpravo H21.


Z prvního úseku přiběhli první Jirka s Otou, později se pozadí promíchalo a žáci skončili 3. a 4. V D14 byly středočešky 6. a 7. Maruška si zkusila čtrnáctky a šlo jí to, ještě lépe běžela Kačka a Eliška. V DH12 si statečně vedli Vašík, Kája, Sofinka a Sebík. Výsledky jsou zde.

 
Po závodě jsme zaběhli na prohlídku Josefovské pevnosti a odpoledne se přesunuli do Jaroměře, kde se po městě běžel sprint. Hodně rychlý závod bez problematických míst. Vyhrály Maruška, Kája, Šárka. Jirka přišel o vítězství půlminutovou chybou na silnici na předposlední kontrolu (škoda), druhé místo v dobré konkurenci se ale počítá. Výsledky jsou zde. Mapa H14 je k nahlédnutí. Otovi to odpoledne vůbec nešlo, nohy ani hlava to nějak nebrala, píchalo ho v boku, sotva dolezl do cíle.

V neděli jsem přejeli až za Adršpach, kde se na polské hranici (i za ní) běžely druhé štafety. Zajímavější terén, dobrá mapa a začaly se dělat větší chyby. Žáci vyhráli a skalpovali tak silné východočechy, těžká předsběrka rozhodovala na všech úsecích. Ota přišel z lese s východočechem společně na čele, Šimon první půlku běžel famózně a všem utekl, ale na konci ztratil 5 minut, Jirka na posledním úseku pěkně stahoval a zatímco hradečáci (Netuka) před cílem chybovali, Jirka to ustál a první místo bylo naše. V DH12 se ukázal Sebík s Vaškem a doběhli 6., v D14 se naše štafety srovnaly od 7. do 10. místa. Dorost na bednu nedosáhl, konkurence tam je velká. Výsledky jsou zde. Problematická kontrola byla 11., kde žáci zůstávali mnoho minut (vpravo), v H21 dlouhý postup na 5.k zajímavá volba, realizace po cestách ale dost nudná. Kromě tohoto postupu to ale bylo jinak v lese celkem fajn. A zajímavé místo pro náš tábor!

 

Žádné komentáře:

Okomentovat