úterý 10. dubna 2012

Velikonoční soustředění DOKSY

Po roce jsme se vrátili do Doks a bylo nás letos 113. Petr s dorostenci, Adamem a Otou vyrazili už ve čtvrtek a my ostatní jsme se sešli na večeři v pátek večer. Oddílů bylo v Doksech několik, ale potkávali jsme se nakonec minimálně. Tomáš Hájek nám půjčil SI sadu, trochu jsme s tím bojovali, (a když se start a cíl zapomene v kufru v autě, tak krabičky na kontrolách jsou už jenom tryzna stavitele), ale příště už budeme vědět jak na to. S Kožakem jsme si treninky opět rozdělili, takže naše výpočetní centrum bylo do půlnoci vždycky hotové a stihli jsme i kultůru.

Byl to letos trochu studený odchov, zvláště v neděli, kdy ráno napadnul sníh a na startu dopoledního treninku hustě sněžilo, ale v pondělí jsme se na skalách naopak pěkně prohřáli. Prostě typické aprílové počasí kdy jsme se museli zahřát během. Kuchyně se od loňska nezměnila a tak jsme se celou dobu opět pěkně pochutnávali.

Děti běhali o 106, při štafetách i pondělní hře jako o život, jindy tak střídavě, záleželo s kým se kdo v lese seběhnul. Stihli jsme i přednášku (co jsou to na mapě ty černé fleky?-to jsou skály-aha-tak to jsme měli začít značkami...) ...je vidět že mladší z kozlíka nekteré věci zažité nemají.

Prasklé potrubí s horkou vodou oživilo velikonoční pondělí, zákaz polévání na kobercích holky trochu zklamal, takže zůstávali většinou pod dekou. Mladší to odradilo, ale starší se tím nenechali zastavit. Poslední večer se nám pěkně vyvedl, zazpívali jsme si ale nezůstalo to bez následků: Hned v úterý ráno můžeme slavit povelikonočního zajíčka: Olinka Bašusová, 46cm, 2,74kg! Gratulujeme!

A Doksy ani po letošním soustředění nemáme zdaleka vyběhané, takže se tam vrátíme do třetice - napřesrok.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat