středa 30. května 2012

Vyzývací pohár žactva

Dušan Vystavěl se vloni rozhodl a letos 26-27.5. realizoval akci pro žáky, kteří kromě podzimních družstev nemají žádný závod, kde by se všichni mohli potkat. Současně se štafetami na Helfštýně proto připravil "Challange Cup", Vyzývací pohár a pozval všechny oblasti v kategoriích HD12 a 14. Na programu byly 2x štafety a v sobotu odpolene odpolední sprint v Lipníku, kde se bydlelo. Přijelo celkem 8 oblastí (kromě nás všechny moravské plus praha, východočeská a vysočina), chyběla tedy ještědská (škoda) a jiho a západočeská, logicky tedy ty nejvzdálenější. Děti si to moc užily, ty, které nebyly na olympiádě měli trochu podobný zážitek, dostaly akreditační visačky se jmény, jídlo a velmi důstojné vyhlášení na náměstí v Lipníku. Výborná akce, bylo by pěkné, kdyby se z toho stala tradice.

Středočeši vyslali 15 dětí, takže na celkové dobré umístění oblasti nebylo pomyšlení (východočeská nebo hanácká oblast měli 40 dětí), ale vidět jsme byli hodně, včetně stupňů vítězů. Kdybychom se konečně spojili s pražskou oblastí, měli by východní čechy (také spojené hradecko a pardubicko) velmi důstojného soupeře a tyto akce by byly pro všechny zajímavější. A alespoň by nám v oblasti odpadlo to nesmyslné vyhlašování jednotlivých kategorií nadvakrát. Ale to je jiný příběh...

Oboje štafety se běžely přímo pod hradem Helfštýn, kde jsem se 6. místem v roce 1985 vynominoval z již jisté nominace na (předchůdce) JMS v Maďarsku. Vyhrál jsem tenkrát utkání s NDR (vlastně vrcholný závod v té době pro dorostence) a vůbec to byl dobrý rok a počítal s Maďarskem na jisto. Vyměnil jsem si kvůli tomu tenkrát také termín maturity, abych mohl hned po zkoušce dospělosti hned odjet na závody, ale po závodě mi přišel lakonický korespoďák od Vébra - "Maturitu nepřekládej, do Maďarska nejedeš". Ještě ho mám schovaný...:o)

Do družstva jsme kromě zkušených a v oblasti nejlepších borců vyslali i štafetu desítkových nadějí - Tomáška, Huga a Adama, aby se trochu otrkali. A jejich výkon byl největším překvapením celého víkendu. Všechny závody běželi kluci mezi dvanáctkami úplně super, nechali za sebou spoustu starších kluků a odjížděli moc spokojeni. A stihla se i kultůra na hradě.




Ota běžel s Tomášem a Šimonem, ale moc mu to nešlo, v sobotu zkazil oba závody, v neděli zase Šimon, takže kluci na bedně byli (2. a 3.), ale spokojeni moc nebyli - cítili, že se dalo oba dny vyhrát.

Kromě žákovského závodu se běžely i štafety dorostu a dospělích, naši dorostenci zabojovali a holky v sobotu vyhrály (super výkon Káji B.), v neděli byly 3. a dorostenci 2. a 3. Na bednu ve štafetách jsme čekali v této kategorii několik let a věděli jsme, že letos to bude kamenický rok! A už to jede....

Výsledky sobota, neděle, sprintu a celkové výsledky poháru žactva

Mapy a postupy Adama:




Žádné komentáře:

Okomentovat