neděle 13. května 2012

ŽA, ŽB Nasavrky

 Druhé kolo žebříčku B a první dvojzávod pro "A"čkaře pořádali pardubičtí na kraji Nasavrk. Nečekal nás pardubický, ale vysočinský terén, v sobotu klasika, v neděli krátká. Teplotní šok v noci na sobotu (ze 30 na 10 stupňů) nás poslal v sobotu do studeného mokrého lesa, naštěstí ale před závodem alespoň přestalo pršet. 

Ota chtěl vylepšit nepovedený minulý víkend. 14-ky kluci měli opět docela dlouhou trať, postupy i dohledávky v melioračkách a na porostech, nic jednoduchého. Ota si nechal poradit a neběžel úplně na doraz. Vyplatilo se to, neudělal větší chybu, jen drobné vlnky a skončil 3. Byl rád, že to konečně vyšlo na bednu, když to minulý týden disknul. Vyhrál Ondra Starý a druhý byl Tonda. 

Z Kamenice se na bednu dostal Hugo (1!), Sebík (2.) a Vojta K. (3.v H16A), smůlu měla Kája H., která běžela výborně ale vynechala kontrolu.

Já jsem přihlásil do H35 a zapomněl, že tím pádem poběžím na 15ce. Podle toho to vypadalo, v lese byla tma a protože brýle byly mokré a mlžily se, nebylo to jednoduché a několik kontrol jsem musel dohledávat. Trať byla docela záludná, lehké kontroly střídali postupy čistým lesem kde se dalo lehce odbočit ze směru a některé kontroly naopak vidět nebyly vůbec. Zaletěl Ďunďa, kteý o pár tříd porazil i Kožaka a dal mi 10 minut.




Po závodech jsme zajeli na Veselý kopec, ale už zavírali a tak jsme si pěkné chaloupky prohlédli jenom z venku.

Otu večer rozbolelo v krku a dostal rýmu, takže ráno jsme nevěděli jestli má běžet nebo zůstat doma. Protože teplotu neměl, byla to krátká trať, mělo to být hodně v hustníku a závod neměla rozhodovat rychlost, domluvili jsme se, že to zkusí, poběží na jistotu a přesnost. Dopadlo to nakonec neuvěřitelně, Ota to nejenže dokončil, ale proběhl trať bez chyby, ztratil jen půl minuty v postupu na 5. kontrolu kde si nevšiml výhodnější obíhačky a VYHRÁL. Dobře mu v lese rozhodně nebylo, ale poradil si s tím. Na stupních si s Ondrou jen prohodili pořadí a dopadlo to jako přes kopírák, Tonda opět 2. Tonda má super sezónu, všechny 4 závody se mu zatím povedli. Ota je teď nemocný a uvidíme, za jak dlouho se dá dohromady...

Skvěle zase bežel Vojta K., dlouho byl první a nakonec 2. místo o 6 vteřin (výborný vstup do hlavní sezóny) a vyhrál také Sebík (H12).

Já jsem si dal H21:





Žádné komentáře:

Okomentovat