pondělí 6. června 2011

ŽA,ŽB Jičín

První červnový víkend jsme jeli na druhou sérii Á-ček a B-ček do Jičína. Oba dni bylo vedro k padnutí, prostě jako na jičínských letních závodech. V sobotu bylo shromaždiště na našem nedávném táboře na Pařezu, v neděli v tradičním místě 5-denních v autokempu v Lužanech.

Sobotní závod byl namotaný kolem tábora, my jsme ten velký hustník lezli 3x, štastnější jen 2x. Elita a 21A startovali pod silnicí a udělali smyčku "na dosah" skal. Měli ale běžet ve skalách až k Pelíšku, to bylo jiné kafe - vypadalo by to takhle:

ale nakonec to tam ochranáři nepustili. My ostatní jsme ale měli běžet v křoví plánovitě a tak se i stalo. Byl to trochu boj s hustníky i vedrem a časy se šplhali k 10min/km. Nakonec to ale tak špatné nebylo, prostě normální český závod. A to proběhnutí ve skalách za táborem byl malý bonus jako náplast.

Bohužel už můžeme jen vzpomínat na doby, kdy každý jičinský závod bylo pošušňáňíčko ve skalním městě. Ale třeba ty ochránce zlomíme a zase se toho dočkáme. Čeho jsem si všímal celé dva dni byla velká ochota jičíňáků. Začalo to úsměvy při parkování, ubytování, změny..nic nebylo problém a vše se řešilo ve velké pohodě. Jako by si pořadatelé místo stresu, kterého je dost i u krajáku, natož u A dvojzávodu, rozdali samou dobrou náladu. Bylo to pro mě tak do očí bijící, že jsem na místě odpustil všechny výhrady k terénům, na který máme, snad kvůli těm zážitkům z (pravěkých) pětidenních až nereálná očekávání...Spali jsme přímo na Pařezu a tak jsme měli pohodový večer (strávený opravou výsledků PPŽ).

V neděli v Lužanech to byla klasika (trať i terén), vedro snad ještě větší. Patnáctka mapa a opakované potíže se čtením detailů mě donutila si v sobotu po závodě koupit "My first bifocals" a v neděli nastoupit s novým - nerozostřeným - pohledem na svět. Terén na klasiku docela fajn, šlo o to ve vedru přežít a udržet morál.

Oba dni opět zaletěla Kája - dvakrát druhé místo v D16A, jistá nominace na MED, průběžné 2. místo v žebříčku - paráda. Senzací víkendu i celé sezóny je ale Kykina, 4. a 5. místo hned za Kájou a v žebříčku průběžně 7. místo - fakt bezva, koukám jako blázen. 

Ota má super výsledek ze soboty (3.), na 5. kontrolu ho doběhl (o dva roky a hlavu větší) soupeř z HK a druhou půlku trati s ním Ota běžel. Paradoxně nějvětší chybu udělali, když běželi spolu... Na vyhlášení z toho bylo pěkné tričko jako odměna a záběr na velkoplošné TV. Určitě dobrá škola a ukázka jak příští rok běhat, v něděli pak už samostatně s chybkou na 1k. slušné 15. místo. Jirka běžel oba dni stabilně dobře  (11., 9.), a dobře si vedl i Šimon (14., 13.). V žebříčku je Jirka 6., Ota 10. a Šimon 13., A-čko si vybíhá 13 kluků. Se čtrnáctkami můžeme být spokojení. Škoda, že odpadnul Dan a na hlavní závody jezdí jen občas. V neděli už to konečně šlo i Vojtovi (6.).

Výsledky sobota a neděle.


Mapa H14 sobota:                                    Neděle:




Mapa H21B sobota:                                  H40 neděle:

Žádné komentáře:

Okomentovat